keskiviikko 4. syyskuuta 2019

POSTAUSSARJA: Vinkit järkevään painonpudotukseen 1/3

Olen itsekkin hairahtanut nopeisiin dietteihin, jossa ruuan määrä on jotain aivan naurettavaa ja treenien määrä jotain todella naurettavaa, mutta saanut niillä myös nopeasti tuloksia. Kuinka pysyviä? No, ei kovinkaan pysyviä. Se miksi hoen asiakkaillenikin, että mitä hitaammin sen parempi, pitää paikkaansa, koska siinä samalla kun paino tippuu hitaasti, kroppa muovaantuu hitaammin, opitaan samalla uusi ja parempi elämäntapa ja näin ollen tulokset ovat pysyvämpiä, vältytään kuuriluontoiselta ajattelutavalta, sekä jojoilulta. Lisäksi oma pää pysyy perässä ja opit tuntemaan uuden peilikuvasi.

LOPETA LAIHDUTTAMINEN JA KIINNITÄ HUOMIOTA KOKONAISUUTEEN!

Jos kiinnität kaiken huomiosi jatkuvasti syömäsi ruuan määrään, energiaan, kaloreihin, mietit voitko nyt syödä yhden pullan viikossa vaiko et, tähtäät suoraan tulokseen, eli siihen laihtumiseen. Toki, kun kaiken energiansa käyttää jatkuvaan ajatteluun ja kurinalaiseen elämään, tuloksia tulee aivan varmasti ja nopeasti, mutta mitäs sitten kun olet päässyt tuloksiisi, etkä ole nauttinut matkastasi ollenkaan, saati oppinut oikeesti mitään uutta uusista elämäntavoista? Kun painonpudotusta ajatellaan kuuriluontoisena suorituksena ja kuurin päätyttyä saat ne tulokset mitä olet toivonutkin, poistuu myös ongelma.

Kun ongelma poistuu, posistuu sillä samalla seisahduksella loppuu myös mielenkiinto siihen, miten ne tulokset saadaan pysymään ja tästä se jojoilu alkaa. Jotta onnistut painonpudotuksessa ja ennenkaikkea painonhallinnassa, on sinun ihan ensimmäisenä lopetettava laihduttaminen ja keskityttävä niihin syihin, minkä takia painoa on kertynyt ja miksi sitä on nyt pudotettavana.

  • Käyt lenkillä ja salilla mutta silti paino nousee?

  • Syöt mielestäsi järkevää ruokaa, mutta jos herkuttelet, jätät seuraavan aterian väliin?


Syy painonhallinnan ongelmissa ei ole se, ettetkö kävisi lenkillä ja salilla, vaan siinä että olet sen kaiken muun ajan päivästäsi inaktiivinen. Parhaiten terveyttä edistää, että et ole inaktiivinen, vaan lisäät arkeesi aktiivisuutta. Kuljet työmatkat kävelle, valitset ennemmin portaat kuin hissin jne. Tässä voi olla myös kuitenkin se aivan ääripääkin vaihtoehtona, että liikut aivan liikaa ja syöt liian vähän, jolloin kroppasi ei palaudu.

Syöt mielestäsi säännöllisesti, järkevästi ja riittävästi, mutta herkuttelet silti lähes päivittäin ja kun herkuttelet, rankaiset itseäsi jättämällä sen kunnon ruuan ja aterian väliin? Jos söisit oikeasti säännöllisesti, riittävästi ja monipuolisesti, sinun ei luultavasti tekisi mieli herkutella. Ja jos herkuttelisit joka tapauksessa, et rankaisisi itseäsi jättämällä oikeaa ruokaa syömättä.

Keskity siis syihin, miksi sinun tulee pudottaa painoa (elämäntapoihin), äläkä niihin seurauksiin (laihduttaminen). Näin tuloksia tulee ihan huomaamatta.

Kuulemiin! - Janette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimman blogikirjoitukset

POSTAUSSARJA: Vinkit järkevään painonpudotukseen 3/3

Painoa pudotetaan monistakin syistä, jotkut haluavat olla kevyempiä, toisella terveyden tila vaatii painonpudotusta, joku toinen tekee sen ...

Luetuimmat