tiistai 13. elokuuta 2019

POSTAUSSARJA; Vinkit elämäntapamuutoksen aloittamiseen 1/3

Tästä starttaa ensimmäisen postaussarjan ensimmäinen postaus. Pyrin nyt syksyn päivittelemään enemmän sarjoina asioita, ettei juttua tulisi ripotellen sieltä täältä. 
Ja koska elokuu on samalla tavalla uuden alun aikaa kun tammikuukin, ensimmäisenä päätin alottaa elämäntapamuutoksen aloittamiseen liittyvällä postaussarjalla. Ja tästä se nyt lähtee! 

Muuta tapoja, jotka pitävät sinut paikoillaan

Paikoillaan olemisessa ei siis ole mitään vikaan, mutta rajansa kaikella. Yöllä on nukuttava ja ruokapöydässä istuttava, eikä television katsominen tai kirjan lukeminen sohvalla ole laitonta, mutta me olemme paikoillamme paljon - koska istuminen ja makaaminen on mukavaa puuhaa.

Vaikka lause 'vähennä istumista' kuulostaa helpolta toteuttaa, niin sitä se ei käytännössä kyllä taida olla. Oli kyse mistä tahansa tavasta - siitä on vaikea opetella pois, mutta jos siitä haluaa opetella pois, olisi hyvä miettiä ensin tapojen syitä, ei seurauksia. Eli kysymys kuuluu, miksi istut? Syitähän löytyy monia varmasti, koska istuminen on niiden tapojen seuraus, mutta miten voisit muuttaa tapoja, jotka pistävät sinut olemaan paikoillaan?

1. Kulje automatkat kävellen
2. Puhu puhelimessa aina seisaalteen
3. Jätä auto kaupan pihassa kauimpaan parkkiruutuun

Siinä jo kolme hyvää esimerkkiä, miten vähentää istumista - ja lisätä kävelyä. Ja ei, kaikkea ei tarvitse laittaa heti kerralla uusiksi - jaksat ensimmäiset 10 päivää ja sitten palaat vanhoihin tapoihin. Ota itsellesi yksi tavoite, miten vähennät paikoillaan olemista ja kun se muutos tuntuu jo naurettavan helpolta / siltä että se on osa arkeasi, ota uusi tavoite. Koska mihinkään ei ole kiire. Istumisen olet oppinut luultavasti alle vuoden ikäisenä, joten miten voisit oppia siitä pois viikossa?


Kuulemiin! - Janette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimman blogikirjoitukset

POSTAUSSARJA: Vinkit järkevään painonpudotukseen 3/3

Painoa pudotetaan monistakin syistä, jotkut haluavat olla kevyempiä, toisella terveyden tila vaatii painonpudotusta, joku toinen tekee sen ...

Luetuimmat